RIV//

Staggered Facades

RIV// staat voor groots, stads en toch rustig wonen in een bijzonder stukje Amsterdam: de groene omgeving van de Rivierenbuurt, omgeven door water. RIV// voegt zich naar de lokale omgeving, de materialisering van de rode bakstenen verwijst naar de architectuur van de Amsterdamse School die zo kenmerkend is voor Amsterdam-Zuid en de Rivierenbuurt. Het lichte en statige appartementengebouw heeft bijzondere verspringende gevels, grote raampartijen en hoge entrees. Het rijkelijke buitengevoel wordt in huis gehaald door de balkons, terrassen en dakterrassen die fijne uitzichten bieden over het groen, het water en de stad.
  • Info
  • Team
  • Photography

Bart Reuser, Marijn Schenk, Michel Schreinemachers met Joost Lemmens, Douwe Strating, Geert Durk de Jong

Ossip van Duivenbode

Exploring Spacious Living

RIV// speelt in op de grote behoefte aan ruime gezinswoningen in de stad Amsterdam. De locatie van dit woongebouw is uniek: op de Kop van Zuidas, tussen de levendigheid van de Pijp en de Rivierenbuurt, omgeven door groen. Om de hoek van het complex ligt het lommerrijke en ruime Amstelrivierengebied. De gunstige ligging en de specifieke kenmerken van de locatie vormen de basis van het ontwerp: de verspringende blokken in de gevel zorgen voor licht en zicht in de woningen en bieden tegelijkertijd royale buitenruimtes en privacy.

Connecting Building and Context

RIV// is geworteld in haar context en maakt verbinding met de stad. Het is een pand met statuur, met hoge entrees en grote portieren, die aansluiten bij de kwaliteit van wonen. Tegelijkertijd is het toegankelijk: de detaillering en de verspringende gevel geven het forse bouwvolume weer een schaal die aansluit bij de menselijke maat. Het appartementencomplex bestaat enerzijds uit een koop- en anderzijds uit een huurgedeelte, welke qua architectuur als één gebouw lezen. Het materiaal en de uitstraling van het woongebouw zijn verwant met de architectuur van de Rivierenbuurt, de subtiele kwaliteit van de Amsterdamse School.

Creating High-Quality Homes

De woonkwaliteit in het complex staat voorop; het zijn kwalitatief hoogwaardige en ruime woningen, met riante buitenruimtes, een wijds uitzicht en een gunstige oriëntatie voor de optimale zonlichttoetreding. De balkons liggen direct aan de woonkamers van de appartementen, zodat het binnen en buiten leven vloeiend in elkaar overgaat. De woningen op de begane grond hebben een terrastuin aan de binnentuin en worden ontsloten via de openbare weg aan de Gaasterlandstraat.

5 images
Do you like our work?
Contact for inquiries