The Bay View Residence

The green entrance

Aan de Adriatische kust in Portugal ligt Cascais; een bekende badplaats, op steenworp afstand van de hoofdstad Lissabon. Om de entree van de stad een nieuwe identiteit te geven, ondergaat het gebied een grootschalige transformatie. Er ontstaat ruimte voor een winkelcentrum en aan aantal kleinschalige woongebouwen die passen bij de allure van de stad. Een plek die voorheen gekenmerkt werd als een betonnen jungle, is getransformeerd in een ontspannen groen landschap.
  • Info
  • Team
  • Collaborators

Bart Reuser, Marijn Schenk, Michel Schreinemachers met Joost Lemmens, Arno Kwint, Ule Koopmans, Douwe Strating, Jeroen Bos, Jorn Kooijstra, Martina Diano (NEXT)

Fragmentos de Arquitectura

Exploring the city entrance

Cascais is een van de belangrijkste hoogwaardige toeristische bestemmingen van Portugal. Voorheen werd de ingang van de stad gekenmerkt door een verouderde Jumbo supermarkt en de omliggende parkeerplaats. Om dit gebied te transformeren tot een kwalitatieve en groene entree, wordt het winkelcentrum vernieuwd en komt er ruimte voor 146 nieuwe appartementen met uitzicht op zee. Het ontwerp geeft een nieuwe identiteit aan omgeving, die past bij de allure van de stad.

Connecting buildings to nature

Een nieuw publiek park ontstaat, doordat het parkeren onder de grond wordt gebracht. Het nieuw ontworpen winkelcentrum met een foodcourt en diverse wellness voorzieningen is volledig geïntegreerd in het park. Met groene gevels, grote buitenruimtes en groene daken worden de woongebouwen en het winkelcentrum onderdeel van het omliggende landschap. Het entree gebied van Cascais verandert van een sober grijs gebied naar groen park; een grootse publieke ruimte die verschillende voorzieningen combineert voor ontmoeting en ontspanning.

Creating beach front apartments

Het complex heeft een unieke ligging; dichtbij het historische centrum van Cascais grenzend aan de zee en het strand. De grote glazen raampartijen nemen het exterieur mee de woningen in en creëren een vloeiende overgang tussen binnen en buiten. De verdere verbinding met de natuur en het strand kan direct ervaren worden vanaf de buitenruimtes van de appartementen in de vorm van balkons, terrassen en privétuinen. De horizontale gevels zorgen voor een optimale daglichtinval en bieden een panoramisch uitzicht over het zeelandschap.

4 images
Do you like our work?
Contact for inquiries